Kesä on takana


 Alkaa sisäpelit kiinnostaa kun sataa ja ilmat kylmenee. Leo istuu päivittäin olkkarin ikkunanraossa ulkoilmaa haistelemassa. Ötökät ovat melkein kokonaan kadonneet eikä aurinkokaan lämmitä kuin hetken. 

 

Leo ei pidä tuulesta. Se tunkee suoraan iholle tehden pitkään turkkiin jakauksia sinne tänne ja fum! Leon turkki on hetken tuulen voimasta toisella kyljellä jättäen toisen puolen tyhjäksi aivan kuin se olisi puolikas luuranko. Voi kissa-parkaa! 

Muutama sateinen päivä merkitsi myös sitä ettei pikku-kissan tehnyt mieli ulos ollenkaan. Aika kävi pitkäksi ja tekemistä piti järjestää. 

Kärpäsen metsästys oli mielenkiintoista puuhaa kun palvelija nosteli katonrajaan. -Tassuilla lätkin fiu ja fau ympäri lamppua ja sainpas sen kiinni. Sitten minä sen kesänmakuisen kärpäsen söin.

-Telkkarista on mukava seurata lintujen sekä oravien puuhia. Sitä jaksaisin katsoa vaikka koko päivän. Välillä on kuitenkin otettava kunnon ravit ympäri kotia niin että tavarat putoilee ja robotti-imuri pyrähtää käyntiin. Sellainen vauhti purkaa mukavasti liikaa energiaa ennen sohvalle käpertymistä. - Oikeasti minä en käperry vaan leveästi selälläni makaan ja katselen kissamaisia unia.

Leo on kaikessa mukana ja seuraa sekä tietysti tarjoaa auttavan tassunsa missä sitä ikinä kaivataankin tai sitten ei!

Ulkona käynnit ovat lyhentyneet kun on kylmää ja pimeää. Lyskan nurtsilla ei enää lentele ötökän ötökkää niin eipä siinä oikein kiinnosta temmeltää. Puihin sentään voi vielä kiipeillä ja sen jälkeen Leo jatkaa koulun taakse ja siitä Savolaan. Siellä on rauhallista ja onpa muutama jäniskin pomppinut hiekkatiellä vastaan. 

Tänä iltana oli vaan 7 astetta lämmintä joten vilukissalle päätettiin kokeilla sadetakkia ja se olikin hyvä päätös. Leo selvästi nautti lenkistä enemmän kun takki lämmitti ja suojasi tuulelta.  Häntä pystyssä mentiin suurimman osan matkaa ja kiirettömän uteliaasti tutkittiin josko kuuluisi  pensaikossa rapinaa. Toivottavasti takin ansiosta voidaan lenkkeilyä jatkaa vielä jonkin aikaa vaikka sää kylmenee. Sen sivuilla on hyvät heijastimet kissan omien silmien lisäksi niin että autoilijat näkee matalalla liikkuvan hyvin. Voi kun jostain löytyisi kissan tassuihin sopivat kengät. Niillä olisi kiva napsutella katua pitkin ja tassut pysyisivät lämpiminä.

Mukavaa syksyä kaikille teille toivottaa Leo. 


Kommentit

Suositut tekstit