Syystulet Savonlinnassa

Olavinkadun valot

Kesä on ohi vaikka ilmat vielä ovat suht lämpimiä ja aurinkoisia. Nyt Riihisaaressa ja sen ympäristössä on vietetty syystulia koko viikonloppu ja oikein mukavasti se on saanut ihmisiä liikkeelle. Itse osallistuin ystävien kanssa lauantaina. Keskiaikamarkkinat tarjosi paljon mielenkiintoista katseltavaa. Suurin osa myyjistä oli tullut Eestistä ja tarjolla oli hyviä juustoja ja hirvimakkaraa. Paljon oli myös käsityönä tehtyjä koruja, puisia keittiötarvikkeita sekä erittäin kauniita pöytiä ja penkkejä etenkin lehtikuusen pinta hiveli silmiä. Ostin kaksi pientä leikkuulautaa tai oikeastaan leppäpuista alustaa kissakuvion takia. Siihen on mukava laittaa vaikka voileipä ja nauttia iltapalalla teen kanssa.

Kissakuvio

 Pysähdyttiin sitten hetkeksi katsomaan kuinka mansikoita ja omenoita kuorrutettiin suklaalla. Kauniin herkullisia nekin ja lapset söivät niitä mielellään. Osuttiin myös kokonaiseen porsaaseen. Tosin se oli saanut kohtalokseen palvauksen aikaisemmin Kuokantalossa ja nyt kuumeni tulen yllä vartaassa. Sitäkin maisteltiin ja niin hyvää possua ei joka päivä saakaan. Jos minun juhlissa tarjottaisiin grillipossua niin tältä sen pitäisi maistua.

Syyskokko riihisaaressa

Ensimmäistä kertaa Savonlinnassa järjestettiin illallinen tähtien alla tapahtuma ja satamassa oli katettu alue 60 hengelle pöytineen ja penkkeineen. Ensin oli tarkoitus osallistua myös siihen ja saatiinkin peruutuspaikat mutta meidän aikatauluun se ei kuitenkaan mahtunut.
 Pöhinäteltassa oli mahdollista askarrella paperilyhtyjä ja niitä uiskenteli rannan tuntumassa paljon mkä näytti hienolta valovanalta pimeässä yössä. Ihmisiä oli todella paljon tullut katsomaan Flamman tulishow’ta joka oli Riihisaareen kalliolla. Itse pääsin aika lähelle katsomaan ja olihan se taas pysähdyttävä kokemus kun esiintyjät tanssivat musiikin tahdissa tulet käsissään. Todella näyttävää!

Tulenloimu Riihisaaressa

Sen jälkeen syttyi rannassa kokko jota ei voinut juhannuksena kuivuuden vuoksi polttaa. Liekit nousivat kirkkaina taivaalle mustassa yössä. Kaunista katseltavaa! Tällä välin siirryttiin kauemmaksi puistotielle katsomaan loimottavaa kokkoa. Yö ja pimeys oli kuitenkin petollinen ystävälleni. Kuului vaan molskahdus ja sen jälkeen hän olikin ambulanssissa paikattavana. Onneksi ei käynyt pahemmin ja taksi vei kotiin huopaan kääriytyneen ystävän.


Kommentit

Suositut tekstit