Onnellisuus vastaan kateus

Köyhälle syöminen aiheuttaa onnellisuutta ja suomalaiset ovat tunnetusti kateellista kansaa. Onhan se silloin ymmärrettävää ettei Kelan tuet voi olla korkeammat koska eihän kukaan maksa mielellään veroja siksi että pitkäaikaistyöttömät ja sairaat saavat onnellisuuden tunteen heidän kustannuksellaan. Pienituloiset eläkeläiset ovat jo onnentunteensa saaneet kotirouvina ja työelämässä.Tyytymätön työpaikan haltija  ei ole taas onnellinen syödessään kun tietää miten paljon hienompaa ruokaa jäi käden ulottumattomiin kun raha ei riitä korkeampaan elintasoon. Tietysti naapurilla menee paremmin perkele!
Mistä sitten köyhä saa onnen ja onnistumisen sekä hyväksytyksi tulemisen tunteen kun rahalla sitä ei ainakaan voi ostaa?

kissa nurmikolla

Ne on ne pienet asiat jokapäiväisessä elämässä joista voi nauttia. Toiselle se voi olla auringon pilkahdus pilven raosta tai kahvitteluhetki ystävän luona.
Moni kärsii myös yksinäisyydestä kun kotona olo neljän seinän sisällä jatkuu päivästä toiseen ja ahdistus siitä riittääkö rahat kaikkeen siihen mitä tarvitsee lisää tuskaa. En voisi kuvitella maksavani teatterilippua tai kansalaisopiston kurssimaksua piristääkseni päivää koska siihen rahat eivät yksinkertaisesti riitä.
Onneksi minulla on ihana karvainen lemmikki joka vaatii huolenpitoa ja vastaavasti antaa rakkautta koko olemuksellaan. Vaikka olen yksin en tunne itseäni yksinäiseksi. Me keskustellaan ja touhutaan yhdessä ihan arkipäiväisiä asioita. Lemmikki vie ulos ja jakaa kanssani päivän tunteet sekä tapahtumat.

tyytyväinen kissa

Lemmikin pito maksaa ja aiheuttaa ahdistusta jos rakas ystävä sairastuu. Eläinlääkärin lasku hirvittää ja usein pitää tinkiä omista vähistä menoistaan niin paljon kuin mahdollista että rakas saa tarvitsemansa hoidon. Olen kuullut usein sanottavan että jos työttömällä tai sairaalla ei ole varaa elää hyvin niin miksi ottaa lemmikkiä kärsimään. Vastuullinen eläimen pito vaatii sitoutumista ja kokonaisvaltaista huolehtimista lemmikin hyvinvoinnista.
Elämäntilanne voi muuttua kuitenkin hyvin nopeasti. Sairastuminen tai työpaikan menetys koskee kipeästi kehen tahansa niin  kukas onkaan se paras lohduttaja silloin kun yksin tarpoo ongelmien keskellä. Lemmikki herättää myös onnellisuuden tunnetta pelkällä läsnäolollaan.


Onko se sittenkin kateutta? Voiko työtön naapuri Tessua ulkoiluttaessaan olla sittenkin onnellisempi kuin sinä?

Kommentit

Suositut tekstit