Kun kissa sadetakin sai

Kesäkukat

Mukavia syyskelejä pitelee, eikä mulla mitään sitä vastaan ole, ihan mukavaahan se on ulkoilla kun aurinko paistaa eikä itikoistakaan enää ole vaivaa. Tässä on kuitenkin ollut monia sateisia ja kylmiä päiviä välissä niin minua on alkanut huolestuttamaan Leon ulkoilu. Hänet on varmaan tehty sokerista kun muutama sadepisara tipahtaa selkään niin on kiireesti juoksemassa ovelle ja pyrkimässä sisään. Tassujen kastuminen ei sinänsä tunnu haittaavan kun juoma-automaatissakin pystyy läträämään.
Koska Leo tykkää ulkoilla päivittäin niin ajateltiin hankkia hänelle sadetakki joka toimisi myös tuulensuojana.

Kissan sadetakki

Koirille on suunniteltu monen mallisia pukuja mutta kissoille en ole löytänyt yhtäkään. Kissa on kuitenkin sirompi rakenteinen ja selän pituuskin voi olla haastava koiraan verrattuna. Ainakin meidän Leo on pitkärunkoinen pötkylä joka pujahtaa helposti ulos pääntiestä.
Mitä sitten pitää ottaa huomioon kissan takkia ostettaessa?



Materiaalin pitää olla kevyt ja mahdollisimman taipuisa niin että siinä on helppo kävellä. Rapisevat tai kahisevat kankaat saattavat pelottaa kissaa eikä huppukaan ole kiva kun se valahtaa silmille ja peittää herkät korvat.
 Muutamassa mallissa etutassut tulivat heti ulos pääntiestä ja kävely loppui siihen ja kissa parka oli nenällään lattialla. Sitten löytyi huputon malli jonka saa kiristettyä kaulan ympärille hyvin ja lisäksi hihnan kiinnitysaukko pitää takkia myös paikoillaan. Takajalkojen yli laitettavat kuminauhat pitävät takin hyvin paikoillaan takanakin. Takkien koot on merkitty selän pituuden mukaan ja onkin tärkeää että vaate ei ole liian pitkä. Meidän Leon koko on 35. Oli helppo huomata missä mallissa on kissan helppo kävellä ja sehän me ostettiin. Talvellakin se suojaa tuulelta ja lumelta eikä mahan alle toivottavasti pääse kertymään lumipaakkuja.

Sadetakki kissalla


Kommentit

Suositut tekstit