Kissan kastraatio

Leo selvisi hengissä koettelemuksesta. Minä olin huolissani kuinka operaatio onnistuu ja maalailin kaikenlaisia kauhukuvia mielessäni. Eläimille ei anneta ruokaa ennen nukutusta koska lääkkeet saattaa oksettaa ja tukehtumisvaara on ilmeinen. Niinpä aamulla Leo ei saanut ruokaa vaikka kuinka mulle itki ja surkutteli kun nälkä oli ja meinasi jopa syödä raksupussien muovipakkauksetkin. Oikein sääliksi kävi pientä rassukkaa. 


Onneksi aika oli aamuksi niin iltapäivällä saisi taas ruokaa. Lähdön  koittaessa nostin kantokopan sängyn päälle niin ihan itse hän meni sisälle ja aika painava oli junttura kantaa. Perillä sai rauhoituspiikin ja taas meni itse koppaan. Sitten mut heitettiin pihalle ja sanottiin etteivät anna mukaan kuin hyvin heränneen kissan että tule iltapäivällä uudestaan. Hyvää päivää, eihän se ennen noin mennyt!! Sitä sai heti operaation jälkeen kissan mukaansa. Kiitoksia paljon Saela hyvästä ja asiantuntevasta hoidosta. Tuli semmoinen tunne että täällä välitetään ja tehdään kaikkensa eläinten parhaaksi. Tuskin Leollekaan jäi mitään hampaan koloon niin että seuraavalla kerralla tuntuu turvalliselta siellä olo.
Pysäkillä sain ootella 20 minuuttia ennenkuin bussi tuli ja pääsin kotiin. Koti tuntui niin tyhjältä nyt ja kaipasin sitä pientä höpöttäjää. Iltapäivällä hyppäsin taas bussiin ja menin takaisin. Tiskillä kysyin että kerkiinkö seuraavaan bussiin kun aikaa on vain10 minuuttia. Hoitaja pisti hippulat vinkumaan ja juu, kerkesinhän minä kun juoksin. Olin niin helpottunut kun koppa oli lattialla ja oltiin onnellisesti kotimatkalla. Eläinlääkäri otti 120€ ja nyt on Leolla sirukin niskassa. Jos kissa tai koira katoaa niin lukulaitteella voidaan sirun tiedot lukea ja lemmikki pääsee palaamaan taas kotiin. Siru sisältää omistajan yhteystiedot. Kissaliitto pitää yllä mikrosirurekisteriä ja se on ilmainen kaikille rotu- ja kotikissoille. 

Kissanruokaa kupissa

Heti kun kotiin päästiin niin Leo-poika ahmi kupillisen raksuja ensimmäiseen nälkäänsä, toinen ja kolmas seurasi vähän myöhemmin. Ihan kunnossa tuntuu kisu olevan mutta perä haisee vahvasti pissille. En ala kuitenkaan pesemään pariin päivään ettei pallit tai se mitä niistä on jäljellä tulehdu. Jos sitten vielä haju pelmahtaa nokkaan niin Leo pääsee paljuun. Mua pelottaa että pojasta tulee nyt hiljaisempi. Ollaan oltu tähän asti kahdenhengen Marttakerho 10 kuukautta ja toivottavasti jutellaan jatkossakin yhtä paljon. Ulkoilua ei ole tiedossa muutamaan päivään ettei peppuun tule pöpöjä. Kiitos vielä kerran SAELA!

Sateella kissa istuu ikkunalla
Sisäkissana ei vesisade haittaa

Kommentit

Suositut tekstit