Turkki päällä helteellä

Todella uuvuttavan kuumaa ollut muutama päivä. Asutaan kivitalossa missä lämpötila on pysytellyt+30 yötä päivää. Kesä on mukavaa aikaa kun on lämmintä ja ihmiset rennompia. Rannat on täyttyneet ihmisistä, veneet ja vesiskootterit pörräävät edestakaisin lahdella. Meidän talon nurkalta pääsee heti kiviportailta uimaan vilpoiseen veteen. Eilen joku oli mitannut lämpötilan ja liidulla piirtänyt kiveen päivämäärän ja +22 astetta. Ei vielä niin lämmintä että minä uisin.

varpaat vedessä savonlinnassa

Istuin portailla ja katselin ihmisiä veneissään ja suppilaudoilla. Lämpö nousi+31 asteeseen mutta veden läheisyys tuntui viilentävänä. Jani ui ja pikku koirakin pulahti portailta järveen. 

pakastettu pyyhe kissan päällä

 Mietin miten meidän kissa kestää tämän helteen. Jani antoi parin tunnin välein märkäkäsi-käsittelyn vessan altaassa eikä toinen pistänyt yhtään hanttiin. Heti kun turkki kuivui Leo makasi katollaan kylki kiinni kiviseinässä. Kokeiltiin myös pakkasessa pidettyä kuivaa pyyhettä ja Leo oli mielellään sen alla.Vähäinenkin liikunta aiheutti läähättämisen ja surkea nauuh kertoi tuskaisesta olosta. Illalla kun vähän viileni niin Leo pääsi ulos metsästämään ötököitä. Kissa piristyi huomattavasti. 

kissa ulkoilee

Tänään on ulkona jo viileämpää mutta sisällä on edelleen kuuma. Vie muutaman päivän ennen kuin tämä talo jäähtyy. Aikamoinen ero oli +30 lämmöstä mennä ulos +14. Aloin palelemaan niin onneksi Jani toi mulle takin sekä kengät. Leo sen sijaan nautti viileydestä ja oli oma itsensä taas. Valloitettiin uusia alueita ja kohdattiin yksi koirakin. Onneksi se ei ollut vaarallinen tuumi Leo pahtaan nokasta.


Kommentit

Suositut tekstit