Aktiivihiilisuodatin

Ostin Leolle käytetyn juoma-automaatin 10€. Hyvin pestynä laitoin sen toimimaan. Hiljainen on minun korviini ja heti kelpasi Leolle virtaava vesi.Vaihdan veden 2x viikossa koska aktiivihiili pitää veden puhtaana. Aloin etsiä vedensuodattimia netistä.


Löysin juuri samoja Zooplussasta. Minimitilaus oli 29€ ja postimaksu päälle. Päätinkin etsiä tarvikkeet Savonlinnasta ja ommella itse. Liimaton kuitukangas löytyi Eurokankaasta 2€/metri. Ostin puoli metriä ja siitä määrästä tekee ainakin parin vuoden satsin. Tästä pikku-kylästä ei kuitenkaan löytynyt aktiivihiilirakeita mutta


onneksi netistä sain tilattua 2 litraa edullisesti. Yhteen suodattimeen menee noin 10 teelusikallista hiiltä. Kokonaishinnaksi tuli noin 13€ ja on ainakin pariksi vuodeksi.


Käsin ompelin saumat ja hyvin kestää. Kuukauden kuluttua kannattaa vaihtaa uusi yhden kissan taloudessa. Joka päivä olen nähnyt Leon juomassa joten hyvä hankinta oli.



Kommentit

  1. Enpä ole tullut ajatelleeksi, että tuollaisen hiilipussin voi itsekin valmistaa! Onko noissa eläinten juoma-automaateissa yleensä valmiina vedensuodatin tai onko se yleistä? Meillä on kotona putket aika vanhat, joten ehkä olisi hyvä filtteröidä kotieläintenkin juomavesi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit